Головна » 2012 » Березень » 28 » СТУДЕНТСЬКА НАУКОВА КОНФЕРЕНЦІЯ НА ФІПМВ ЧНУ ІМ. ФЕДЬКОВИЧА
21:26
СТУДЕНТСЬКА НАУКОВА КОНФЕРЕНЦІЯ НА ФІПМВ ЧНУ ІМ. ФЕДЬКОВИЧА

23-24 березня 2012 р. на факультеті історії, політології та міжнародних відносин з ініціативи ЧММГО «Студентське наукове історичне товариство» було проведено Другу Всеукраїнську конференцію «Студентські історичні студії» на тему: «Епоха Наполеона у світовій історії: політика, постаті, воєнне мистецтво».

       У рамках конференції 23 березня було проведено пленарне засідання, де з вітальним словом до всіх гостей та учасників виступили: декан ФІПМВ Добржанський О.В., куратор Студентського наукового історичного товариства Скорейко Г.М. та доц. кафедри етнології, античної та середньовічної історії Воротняк І.Д.

        Із доповідями виступили студенти нашого факультету – Гривул Марія та Предол Ірина, а також гість з Одеського національного університету ім. І. Мечникова – Чепіженко Вадим. Учасники СНІТ за підтримки відео-студії «Langate» організували Online-трансляцію пленарного засідання, що дало змогу усім бажаючим побачити виступи доповідачів та оцінити рівень конференції.

       Після пленарного засідання учасники конференції взяли участь у секційних засіданнях, де виступали з цікавими доповідями про військове мистецтво, політику та постатей епохи Наполеона. Насичений день закінчився екскурсією Чернівцями, яку провели активісти СНІТ.

       Другий день конференції був присвячений темі «Європа Наполеона: від ідеї до реалізації», для обговорення якої було організовано круглий стіл. Із доповідями виступили Глібіщук Микола, Понікарова Катерина, Сухар Іван (студенти ЧНУ) та Коба Олександр – студент Полтавського педагогічного національного університету ім. В.Короленка. До обговорення запрошувалися всі присутні.

      На думку студентів та викладачів нашого факультету, конференція пройшла вдало. А якою ж вона була на думку гостей, які прибули з Ялти, Полтави, Одеси, Черкас та Миколаєва? Це ми дізнаємось безпосередньо у них!

 Коба Олександр (Полтавський педагогічний національний університет імені В.Г. Короленка): «По-перше, мені дуже сподобалося місто! Люди доброзичливі, виховані, культурні, гостинні. Щодо конференції, то приємно вражений високим рівнем підготовки. Також приємно те, що безпосередню участь в організації беруть викладачі. Вони зацікавлені в майбутньому держави, що є великою рідкістю. Якби скрізь викладачі були такі, як у вас, то це було б просто «бомбово»!»




         Шуригіна Катерина (РВНЗ «Кримський гуманітарний університет»): «23 березня – мій День народження. Тож для мене було дуже незвично відсвяткувати його в нетрадиційній обстановці – на науковій конференції. Незважаючи на те, що повсюди панував дух науковості, настрій був святковий - і все це завдяки організаторам конференції. Щирий прийом, цікаві дискусії та привітання виявилися найкращим подарунком у цей день. Тому хочу подякувати студентам, викладачам факультету та всім учасникам конференції!»





          Юрій Темофійчук у газеті "NewФормати"                    

                                                                      

Переглядів: 1646 | Додав: snit_chnu | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

               
           ЧММГО "СНІТ"                    ЧНУ ім. Федьковича


          Copyright MyCorp © 2024
| Використовуються технології uCoz