Головна » 2012 » Березень » 28 » ОРГАНІЗУВАЛИ НАУКОВИЙ ЗАХІД СТУДЕНТИ-ЧЛЕНИ НАУКОВОГО ІСТОРИЧНОГО ТОВАРИСТВА
21:38
ОРГАНІЗУВАЛИ НАУКОВИЙ ЗАХІД СТУДЕНТИ-ЧЛЕНИ НАУКОВОГО ІСТОРИЧНОГО ТОВАРИСТВА

23-24 березня на факультеті історії, політології та міжнародних відносин Чернівецького національного університету ім. Ю. Федьковича відбулася Друга Всеукраїнська конференція «Студентські історичні студії». Присвятили її 200-річчю походу Бонапарта на Росію 1812 р.

Ініціаторами та безпосередніми учасниками наукового заходу були члени Студенського наукового історичного товариства, яким керує кандидат історичних наук, доцент Ганна Скорейко. До участі  запросили студентів-дослідників з інших університетів країни та республіки Білорусь. Зокрема, до Чернівців приїхали юні науковці Полтавського національного педагогічного інституту, Одеського, Черкаського і Миколаївського національних університетів, Кримського Гуманітарного університету (Ялта).

Робота нашого товариства спрямована на те, щоб залучати до науково-пошукової роботи здібних і креативних студентів, - розповідає один із організаторів, другокурсник Богдан Бейсюк.

Напередодні конференції на факультеті випустили збірник «Епоха Наполеона у світовій історії: політика, постаті, воєнне мистецтво», в якому надруковано статті 34 її учасників. Зокрема, робота Марії Гривул, яка досліджувала тему «Україна в планах Наполеона. Міф чи реальність?», спричинила бурхливу дискусію.

Я цікавлюся історією Буковини зокрема і австро-угорського періоду в історії України загалом, тому у зв’язку з цією історичною датою, 200-річчям походу Бонапарта на Російську імперію, мені було цікаво дізнатися, яке місце в планах Наполеона мала Україна, - зізналася дівчина.

Високу оцінку студентським роботам дав завідувач кафедри історії нового та новітнього часу, доктор історичних наук, професор Олександр Сич. "Сподіваюся, що такі заходи проводитимуть частіше, і їхній науковий рівень зростатиме", - зауважив педагог.

Після двох днів активних і плідних дискусій, учасники конференції вирушили на екскурсію нічними Чернівцями. Студентка з Ялти Катерина Шуригіна, яка, до речі, досконало володіє українською мовою, не стримувала позитивних емоцій.

– Незважаючи на те, що ми працювали в дуже напруженому режимі, було цікаво, а найголовніше - я переконалася, що Чернівці справді дуже схожі на європейське місто. Після повернення додому всім розкажу про те, що, аби відчути красу архітектури, не обов'язково їхати до Франції.


Марія Скулеба у газеті "Від і до"

(http://vidido.ua/index.php/pogliad/article/studenti-istoriki_chnu_proveli_vseukrains_ku_konferenciju/)

Переглядів: 490 | Додав: snit_chnu | Теги: Від і до | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

               
           ЧММГО "СНІТ"                    ЧНУ ім. Федьковича


          Copyright MyCorp © 2024
| Використовуються технології uCoz